Kış Aylarında Doğru Beslenerek Zayıflayın

Havaların soğumasıyla vücudumuzun metabolizma sistemi kendisini korumaya alarak enerji harcamaz ve vücudumuzda ki yağları korumayı seçer. Bu yüzden sürekli bir tatlı yeme ihtiyacı duyarız. Soğuk kış gecelerinin uzaması, hareketin azalması, evde geçirilen zamanın artması derken atıştırmalarımız artar ve doğru orantılı olarak kilo almaya başlarız.

kompleks karbonhidrat ile ilgili görsel sonucuÖncelik olarak, yeme sıklığımızı arttırıp saat düzenine dikkat ederek sürekli atıştırma isteğimizi azaltabiliriz. İki saati geçmeyecek şekilde ana ve ara öğün ayarlaması yapıp uzun süreli aç kalmalara engel olursak kan şekerimizin düşmesini engeller, tatlı ve karbonhidrattan uzak dururuz. kompleks karbonhidratlı gıdaları (tam tahıllı ürünler, yulaf ezmesi, kuru meyveler, kepekli bisküvi, krakerler vb.) tercih ederek, hem şeker-insülin seviyesini ayarlayabilir hem de daha az yağ ve kalori almış oluruz. Bu sayede hem vücut direncimiz artar hem de kilo veririz.

Mutlu Olmanızı Sağlayacak 4 Şey

Son günlerde mutluluktan bahseden bir çok kişi var. Fakat bazen mutlu olmak istemiyormuşuz gibi hisseder ve mutluluktan kaçarız. Oysaki enerjimizi yüksek tutup mutlu olmamız bizi daha sağlıklı yapar.



Mutlu olmak için bulduğumuz 4 önemli ipucunu sizinle paylaşıyoruz.

mutluluk ile ilgili görsel sonucu
Kendinizi ne zaman mutsuz hissettiğinizi sorgulayın

Negatif duyguları etiketleyin ve onlardan uzaklaşın
mutlu bayan avatarlar ile ilgili görsel sonucu
Karar verin, endişeden ve huzursuzluktan uzaklaşın
anne cocuk sarılması ile ilgili görsel sonucu
 İnsanlara dokunun hatta sevdiklerinize sarılın